Klantenservice Winkels

Mostert Juweliers Blog Alles wat je moet weten

Wat is zirkonia?

Wat is zirkonia?

Diverse soorten kettingen, ringen en armbanden worden verfijnd met een zirkonia steen of meerdere zirkonia steentjes. Maar wat is zirkonia nu precies? Is het natuurlijk of kunstmatig? Hoe wordt het gemaakt? Wat is zirkonia waard? Gaat het lang mee? Zijn er ook gekleurde zirkonia steentjes? In deze blogpost vindt u antwoorden op deze vragen.

Verschil tussen zirkonia en diamant

Verschil tussen zirkonia en diamant

Zirkonia lijkt erg veel op diamant, waardoor het ook als imitatiediamant bekend staat. Met het blote oog is het verschil tussen zirkonia en diamant bovendien niet altijd te zien. Diamant is het hardste natuurlijke kristal dat op aarde gevonden kan worden en zirkonia is een kunstmatige kristal (door mensen gemaakt). De verschillen zijn vooral te vinden in de volgende punten...

Titanium sieraden

Titanium sieraden

Er zijn een aantal redenen dat titanium sieraden steeds populairder worden. Titanium sieraden zijn allergie vrij en hebben een erg hoge kwaliteit. Titanium is namelijk zo’n 30 maal sterker dan RVS en weegt 50% minder. Daarnaast is een groot voordeel dat titanium sieraden uitstekend te kleuren zijn.

Trouwringen graveren

Trouwringen graveren

Wilt u uw trouwringen laten graveren? Lees in deze post o.a. meer over de verschillende mogelijkheden, bekijk de top 10 meest gegraveerde teksten en kom meer te weten over de kosten van het graveren van trouwringen.

Soorten uurwerk horloges

Soorten uurwerk horloges

In horloges zitten verschillende soorten uurwerken. Het meest gebruikte type uurwerken zijn het Automatisch uurwerk, Quartz uurwerk en Solar uurwerk. Elk horloge, met daarin een bepaald type uurwerk, heeft eigen specifieke functies en kenmerken. Wij zullen de volgende typen uurwerken hieronder toelichten en verder uitleggen.

Nikkelallergie en sieraden

Nikkelallergie en sieraden

Als je een nikkelallergie hebt kan het dragen van sieraden geen pretje zijn. Toch kun je, als je weet waarop je moet letten, gewoon sieraden dragen. Nikkel (sulfiet) komt voor in allerlei (edel) metalen. Wanneer je allergisch voor nikkel bent krijg je hier uitslag van op de huid. Deze allergische reactie kan variëren van kleine rode plekjes tot grote eczeem achtige uitslag. In deze blogpost leggen wij uit welke sieraden je wel en niet kan dragen als je een nikkelallergie hebt.

Artikelen 1 tot 10 van 28 in totaal